Tomin XV535

 
 
1. Ovako je otprilike izgledala Tomina 535-ica, kupljena za relativno male pare, u voznom stanju, ali dosta slabo odrzavna. I tu su vec napravljeni neki radovi, ali nazalost zaboravili smo poslikati.   2. Lakiranje zadnje vilice i ispusnog lonca. DupliColor sprej za felge je tocno originalna boja zadnje vilice. Lonac je obojan termo lakom.   3. Pripasivanje i isprobavanje dijelova koji bi trebali ici na Viraga. Rezervar od 14 litara i dvovisinsko sjedalo (opet ja Vladek donator)

 
 
4. Obzirom da su tokom jedne voznje kuglice u lezajevima volana postale kockice, rastavljen je kompletan prednji karaj. Cekanje na nove lezajeve iskoristeno je za ugradnju Chrash Bar-a i sitne popravke.   5. Kad je vec skinuta prednja vilica, obrusena je stara plastifikacija ispod koje je maha vec uzela "aluminijska kuga". Sad slijedi malo poliranja...   6. Nazalost, snasli su nas problemi s kardanom. Nakon nekoliko vrlo neugodnih zvukova motor je izgubio pogon. Sumnja je pala na kardan, pa smo najprije otvorili prednji dio, ali tu je na srecu sve O.K.

 
 
7. Zato smo na zadnjem dijelu nasli potpuno potroseno uzubljenje na izlazu iz diferencijala. Na srecu bilo je nesto dijelova u pricuvi, pa smo to uspjeli relativno brzo rijesiti   8. Nakon te neugodnosti presli smo izradu nosaca bisaga i Sissy Bar-a po Tominoj zamisli. Materijal je osam milimetarski inox.   9. Dosao je red da se proba postaviti nove bisage na nosace. Usput je popravljena boja na nekim dijelovima rame, jer bivsi vlasnik baš nije mario za to.
         

 
 
10. Od 10 milimetarskih inox sipki su napravljeni stitnici kako bisage u toku voznje ne bi dodirivale kotac. Stitnici su zavareni na nosace bisaga.