XV250 Zamjena originalnog fara i premjestanje zmigavaca

 

Iako je posao bio obavljen na Viragu XV250 postupak vrijedi za sve tipove Viraga uz neke sitne izmjene, koje se uglavnom svode na izbor mjesta gdje ce se premjestiti instalacija iz originalnog fara.

 
 
1. Ovako to izgleda kad se skine prednji dio fara (dva vijka s bocne strane kucista). Osim instalacije fara, tu je i instalacija kompletnog prednjeg kraja.
 
2. Originalni far je relativno jednostavno skinuti. Ucvrscen je na donjem mostu i kod nosaca brzinomjera (vijak s unutarnje strane fara). Mi smo demontirali iostale nama nepotrebne dijelove.
 
3. Kompletnu struju smo odlucili premjestiti u lijevi "bubreg", koji je bio prazan. To ne vrijedi za sve modele. Zice dovoda treba skratiti, a volana, zmigavaca itd. produziti, ta ponovo spojiti.
 
 
4. Od 2mm inox lima je napravljen novi nosac fara (koji je naknadno ispoliran). Sve je pospojeno kao sto je bilo prije. Svi konektori su razliciti pa ne treba pisati gdje je sto bilo.
 
4. Radi zamjene fara, odlucili smo premjestiti i zmigavce. Koristena je cijev promjera 20mm na koju tocno pasu Yamahini zmigavci. Srednja rupa je za zice.
  4. U nasem slucaju su zmigavci premjesteni na ramu ispod trube. Cijev smo ucvrstili vijcima za plocicu izmedju cijevi rame.

dborosak@net.amis.hr