Virago Owners Club Zagreb - Što je to?

 

 

Iz naziva je očito - to je klub vlasnika nekog od motocikala Yamahine linije Virago. Da bi postali naš član morate posjedovati Yamahu Virago i naravno, javiti nam se... Od 2011. godine VOC Zagreb prima u članstvo i support članove, tj. ljude koji su zaljubljenici u Viraga ili su na neki drugi način povezani s klubom. Ideja se rodila u glavi jednog entuzijasta, kasnije osnivača, a po uzoru na inozemne Virago Owners Clubove. Njegova želja je bila da se okupi što više vlasnika ove prekrasne linije motocikala, koji bi se družili, vozili i najvažnije medjusobno pomagali u prepravkama, popravcima i održavanju Viraga. Ciljevi kluba su: razmjena ideja o popravcima i dodatnoj opremi, druženje, zajednička putovanja na susrete i izvan njih... Cijeli je site o motorističkom klubu i o svemu što vas i nas interesira o Viragu. Zašto ga voziti i kupiti, gdje ga nabaviti, kako ga popraviti i gdje i kako doći do dodatne opreme ili rezervnih dijelova.

21.05.1998. godine je pokrenuta stranica Virago Ownwrs Cluba Zagreb, pa taj datum smatramo danom kluba. Obzirom da se putem internet stranice okupio lijepi broj ljudi 20.09.2004. godine, klub registriran kao Udruga, pri poglavarstvu Grada Zagreba, pod nazivom na Hrvatskom jeziku - Klub vlasnika Viraga Zagreb. Organizatori kluba su: Davor Borošak (Predsjednik), Krešimir Kostelić (Dopredsjednik) i Željkica Hubak Siuc (Tajnik). 12.04.2006. VOC Zagreb dobija znak i zastavu.

Virago Owners Club Zagreb je neprofitna Udruga čiji su ciljevi druženje, zajednicke vožnje, promoviranje motocikala Yamahine linije Virago, koja se nažalost ugasila 2003. godine., međusobna pomoć i nastojanje da se primjerom pokaze ono što nazivamo "Bikerskim kodom" - poštuj sebe, budi častan i uvjek priskoči u pomoć drugome. Koliko uspijevamo u tome, ostavljamo Vama koji živite uz nas da procjenite. Do sada smo sudjelovali, a činit cemo to i dalje, u brojnim humanitarnim akcijama za pomoć kako ljudima tako i životinjama.

Virago Owners Club - zašto na engleskom? Ovaj naziv nismo smislili mi. VOC je u biti internacionalni klub koji se prvi put pojavio u Floridi u SAD-u. Nažalost taj klub više ne postoji. Cilj im je bio spojiti vlasnike Viraga. Ubrzo se VOC proširio po cijelom SAD-u, zatim i po Europi, na primjer u Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Norveškoj, Belgiji, a eto od 1998. i u Hrvatskoj. Američki VOC-ovi imaju podružnice (chapters) posvuda i oni su svi dio jednog kluba. U Europi svaka zemlja ima svoj vlastiti klub i vlastite podružnice.

U nadi da će u Hrvatskoj biti još VOC-ova mi smo naš klub nazvali VOC Zagreb. Naravno, u članstvo ćemo rado primiti vlasnike Viraga bez obzira odakle su...

Kako se ni nakon dosta godina nije pojavio interes za osnivanje podružnica, klub je promijenio ime u Virago Owners Club Croatia ili na Hrvatskom, Klub vlasnika Viraga Hrvatska.

 

Ako imate pitanja ili prijedloga, javite nam!

 

 

Home