Virago Owners Club Zagreb - Sto je to?

 

 

Iz naziva je ocito - to je klub vlasnika nekog od motocikala Yamahine linije Virago. Da bi postali nas clan morate posjedovati Yamahu Virago i naravno, javiti nam se... Od 2011. godine VOC Zagreb prima u clanstvo i support clanove, tj. ljude koji su zaljubljenici u Viraga ili su na neki drugi nacin povezani s klubom. Ideja se rodila u glavi jednog entuzijasta, kasnije osnivaca, a po uzoru na inozemne Virago Owners Clubove. Njegova zelja je bila da se okupi sto vise vlasnika ove prekrasne linije motocikala, koji bi se druzili, vozili i najvaznije medjusobno pomagali u prepravkama, popravcima i odrzavanju Viraga. Ciljevi zagrebackog kluba su: razmjena ideja o popravcima i dodatnoj opremi, druzenje, zajednicka putovanja na susrete i izvan njih... Cijeli je site o motoristickom klubu i o svemu sto vas i nas interesira o Viragu. Zasto ga voziti i kupiti, gdje ga nabaviti, kako ga popraviti i gdje i kako doci do dodatne opreme ili rezervnih dijelova.

21.05.1998. godine je pokrenuta stranica Virago Ownwrs Cluba Zagreb, pa taj datum smatramo danom kluba. Obzirom da se putem internet stranice okupio lijepi broj ljudi 20.09.2004. godine, klub registriran kao Udruga, pri poglavarstvu Grada Zagreba, pod nazivom na Hrvatskom jeziku - Klub vlasnika Viraga Zagreb. Organizatori kluba su: Davor Borosak (Predsjednik), Kresimir Kostelic (Dopredsjednik) i Zeljkica Hubak Siuc (Tajnik). 12.04.2006. VOC Zagreb dobija znak i zastavu.

Virago Owners Club Zagreb je neprofitna Udruga ciji su ciljevi druzenje, zajednicke voznje, promoviranje motocikala Yamahine linije Virago, koja se nazalost ugasila 2003. godine., medjusobna pomoc i nastojanje da se primjerom pokaze ono sto nazivamo "Bikerskim kodom" - postuj sebe, budi castan i uvjek priskoci u pomoc drugome. Koliko uspijevamo u tome, ostavljamo Vama koji zivite uz nas da procjenite. Do sada smo sudjelovali, a cinit cemo to i dalje, u brojnim humanitarnim akcijama za pomoc kako ljudima tako i zivotinjama.

Virago Owners Club - zasto na engleskom? Ovaj naziv nismo smislili mi. VOC je u biti internacionalni klub koji se prvi put pojavio u Floridi u SAD-u. Nazalost taj klub vise ne postoji. Cilj im je bio spojiti vlasnike Viraga. Ubrzo se VOC prosirio po cijelom SAD-u, zatim i po Europi, na primjer u Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Norveskoj, Belgiji, a eto od 1998. i u Hrvatskoj. Americki VOC-ovi imaju podruznice (chapters) posvuda i oni su svi dio jednog kluba. U Europi svaka zemlja ima svoj vlastiti klub i vlastite podruznice.

U nadi da ce u Hrvatskoj biti jos VOC-ova mi smo nas klub nazvali VOC Zagreb. Naravno, u clanstvo cemo rado primiti vlasnike Viraga bez obzira odakle su...

 

Ako imate pitanja ili prijedloga, javite nam!

 

 

Home